Топ 20 Романтични филми - Хубави филми

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

четвъртък, 16 януари 2014 г.

Топ 20 Романтични филми


Всички които харесват романтични филми трябва да гледат внимателно, защото първата класация направена от нас е за двадесетте най-добри романтични филма. Надяваме се класацията да Ви хареса.


20. Delta of Venus / Делтата на Венера (1995)

Филмът разказва историята на младата писателка Елена (Ауди Ингланд), която тръгва от Америка и през лятото на 1939 година се оказва във френската столица Париж. Елена пише любовни романи, тя е млада и амбициозна и стремленията и са насочени към това, да покори местната аудитория. Тя преживява кратка и страстна романтична връзка с писател, за когото след време забравя. В последствие работата й е финансирана от неизвестен колекционер, с условието да получава от нея все по скандални разкази. Един ден Елена ще разбере, че зад този колекционер всъщнаст стои писателят от страстната и парижка връзка...


19. Shall We Dance / Ще танцуваме ли (2004)

Джон Кларк е чикагски адвокат работохолик, който въпреки солидната си заплата и любящо семейство, не е в състояние да преодолее чувството, че нещо в живота му липсва. Една вечер просто му хрумва да промени нормалния си маршрут на прибиране и се отбива в студио по танци с надеждата да срещне Паулина - красивата учителка, която той често вижда през прозорците. Въпреки че Паулина предугажда още в зародиш всички романтични желания, които той би имал спрямо нея, тя все пак създава с него връзка, която е повече от нормалните отношения между учител и ученик. Въодушевен от новото си хоби, Джон се концентрира в репетициите за наближаващото състезание по танци, като при това решава да не посвещава съпругата си Бевърли в намеренията си. Невярваща, че танците могат да спасят брака й, жената на Джон става подозрителна относно времето, което той прекарва извън дома и наема частен детектив, за да разбере дали съпругът й има извънбрачна връзка.



18. Just Wright / Просто Райт (2010)

Лесли Райт е професионален физиотерапевт, която се е захванала с "работата" на живота й, а именно да бъде терапевт на звездата от NBA All-STAR Скот МакНайт. Всичко се нарежда добре, но настъпва момента когато тя започва да се влюбва в Скот и трябва да избере дали да продължи професионално или да захвърли всичко това. Дали Лесли ще играе цял живот ролята на "най-добрият" приятел или Скот най-накрая ще осъзнае, че това което е търсил цял живот е било пред него?


17. Mr. Deeds / Мистър Дийдс (2002)

Симпатягата Адам Сандлър се развихря в "Мистър Дийдс". Провинциалистът Лонгфелоу Дийдс (Сандлър) отива в големия град, за да наследи 40 милиарда долара, оставени след смъртта на отдавна забравен чичо. Да живее в разкошен апартамент и да бъде обслужван от необикновен личен камериер (Джон Туртуро) не е чак толкова зле. Всичко се нарежда даже и по-добре, когато Дийдс се запознава с красива училищна сестра (Уинона Райдър). Но парите променят всичко и нещата не са такива, каквито изглеждат - гаджето е всъщност журналистка, подхранваща пресата със статии за скандалното му поведение. Сега от Дийдс зависи всички да бъдат сложени по местата им... с няколко ритника и много здрав разум в тази находчива комедия, изпълнена с много майтапи и забавни случки. “Мистър Дийдс” е базиран на спечелилия Оскар класически филм от 1936 година “Мистър Дийдс отива в града”. В тази съвременна адаптация, компютри, спортни коли, корпоративни играчи и разрушителната власт на телевизията илюстрират ясно колко много са се променили времената. "Можем да го наречем свободна адаптация", обяснява режисьорът Стивън Брил. "Взехме основната идея и транспонирахме Адам в нея. Въпреки че действието се развива в наше време, филмът доста напомня на оригинала и в него присъства духът на Капра". За своята съвременна интерпретация на филма Сандлър казва, "Нямам чувството, че сме направили римейк. Върху основната идея сме поставили нашия тип хумор. Има доста прилики, но това си е наш филм. Гари Купър е от съвсем друга категория". "Сценарият на Тим стана страхотен", добавя режисьорът Стивън Брил. "Просто разговаряхме за всички идеи и как да ги осъвременим. Често по време на снимките Тим идваше, наблюдаваше и непрекъснато му хрумваха идеи как да направим сцените още по-смешни. Така става, когато се работи с приятели - липсва каквото и да е напрежение”.



16. The Accidental Husband / Съпруга по неволя (2008)

Възможно ли е неволно да забравите, че вече сте сключили брак с някого? Не и за д-р Ема Лойд (Ума Търман) - най-известният експерт в Ню Йорк в сферата на любовните тайни, която е на път да се врече във вечна вярност на годеника си Майкъл (Колин Фърт). Но когато нейна слушателка приема съветите й буквално, пожарникарят Патрик Съливан (Джефри Дийн Морган) се оказва изоставен. Решен да отмъсти на устатата докторка, Патрик намира начин да влезе в общинската компютърна система и официално да направи от нищо неподозиращата Ема Лойд... госпожа Съливан. Изпълнена с множество горещи страсти, “Съпруга по неволя” е щура романтична комедия, която доказва, че във войната между половете всичко е позволено, но накрая истинската любов винаги побеждава.


15. Intolerable Cruelty / Непоносима жестокост (2004)

Предварителният брачен договор Меси е висш адвокатски пилотаж. Неговата структура и детайлно изпипани клаузи се изучават в Харвард. Този контракт никога не е бил развалян в съда, поради гениалната си простота – всеки от двамата съпрузи запазва сто процента от своята собственост при развод. Независимо по чия вина. Брачният договор Меси е еманация на безкористното обвързване, прослава на чистата любов и венец на правната мисъл. А неговият автор, адвокат Майлс Меси (Джордж Клуни) се радва на безграничен респект от страна на гилдията и нескончаема върволица от безбожно богати клиенти. Майлс е циник, способен да превърне черното в бяло, благодарение на което не помни да е губил дело. Отегчен от славата си самовлюбен милионер, вманиачен на тема външен вид. Позавехнал заклет ерген, за когото е въпрос на време да си намери майстора в лицето на пищната красавица Мерилин (Катрин Зита-Джоунс). И нейното призвание е бракоразводният бизнес с милионери, които тя уличава в изневяра, за да прибере солидни обезщетения. Отначало Майлс й разказва играта, но изкусителната брюнетка съчетава сексапила си с опасен ум. Адвокатът няма да остане безразличен нито към едното, нито към другото. А играта на котка и мишка между двамата ще доведе до неочакван финал.



14. What Women Want / Какво искат жените (2000)

Ник Маршал (Мел Гибсън) е рекламен агент, чаровник, плейбой. Той е олицетворение на истинския мъж... и презира жените. Но след малък инцидент, изведнъж придобива способността да чете женските мисли. Дали това е дар от бога или проклятие? Ник скоро разбира, че поведението му тип "мачо" съвсем не допринася жените да се захласват по него. От друга страна, дългоочакваният по-висок пост е предложен на една нахакана дама (Хелън Хънт). Но странното умение му дава уникален шанс - тайно да саботира новата си шефка... до момента, в който се появява любовта.


13. No Reservations / Без резервации (2007)

Искате съвършено приготвен, крехък пъдпъдък със сос от трюфели? Кейт (Катрин Зита-Джоунс) е майсторът готвач и работохолик, който може да го приготви. Но няма ни най-малка представа как да се справи с безгрижния почитател на опери, заместник готвача (Арън Екхарт), който започва работа в луксозния й ресторант в Манхатън. Не знае и какво да прави с осиротялата си племенница (Абигейл Бреслин), която предпочита рибни хапки пред гъши пастет. „Иска ми се да имаше готварска книга за живота - рецепти, които да ни казват какво да правим”, оплаква се Кейт на психоаналитика си (Боб Балабан). Любовта към живота и страхотната храна, подправят тази трогателна и забавна история за жена, която открива света извън кухнята си. Заповядайте. При Кейт се готви нещо ново и различно.


12. 50 First Dates / 50 първи срещи (2004)

Адам Сандлър и Дрю Баримор отново са заедно след "Сватбеният певец " в една от най-забавните романтични комедии от години насам. Хенри Рот (Сандлър) се наслаждава на завиден живод на Хаваите, като прекарва нощите с красиви туристки в търсене на красиви моменти, без обвързване... докато среща Люси (Баримор). Той и Люси определено се харесват, но на следващия ден тя се държи сякаш изобщо не го познава. Дали кармата му се е обърнала срещу него или какво? Всъщност, Люси страда от загуба на краткотрайна памет, затова всяка нощ спомените й от предишния ден се изтриват. Но когато един мъж е влюбен, той е способен на всичко, за да спечели момичето на мечтите си – и ако това означава, че трябва всеки ден отново и отново да кара Люси да се влюбва в него – Хенри е готов да приеме това предизвикателство. Роб Шнайдер ("Баща-мечта") и Шон Остин (трилогията "Властелинът на пръстените") също участват в 50 първи срещи, който ще ви завладява отново и отново всеки път, когато го гледате!



11.Kate & Leopold / Кейт и Леополд (2001)

2001 г.: Кейт МакКей (Мег Райън) е амбициозна бизнес - дама с успешна кариера в корпоративния мъжки свят и... никакъв личен живот. 1876 г.: Леополд (Хю Джакман), трети херцог на Олбъни, е очарователен благовъзпитан джентълмен. Ерген - без нищо обещаващо на хоризонта. Всеки от тях, отдаден на своите ангажименти, е развил своеобразен цинизъм към понятието любов. Но когато Стюарт (Шрайбър) - бившето гадже на Кейт, прави великото откритие на живота си - порта към 1876 година, Леополд ненадейно попада в съвременен Ню Йорк. Две съвършено различни епохи се преплитат. Изпълнената с живец, свободолюбива и независима Кейт – пълната противоположност на дамите от викторианската епоха, се изправя срещу изискания, владеещ изкуството на етикета Леополд. Следват безброй комични ситуации, неочаквани обрати и неизбежният за една истинска романтична приказка финал.



10. Just Like Heaven / Истина ли е? (2005)

Елизабет Мастерсън (Уидърспун) е абсолютно отдадена на работата си като лекар и е прекалено заета за нещо друго в живота си. Една нощ, след ужасна катастрофа, тя се оказва между рая и земята. Елизабет не разбира, че е мъртва и си мисли, че нищо особено не се е случило, докато не среща Дейвид Абът (Ръфало) - самотен архитект, който наема нейния стар апартамент. Дейвид мисли, че полудява, защото вижда духа й и се опитва по всякакъв начин да се освободи от нея. Но Елизабет просто не иска да си отиде. Въпреки че двамата са абсолютно различни, може би все пак е възможно да станат приятели.

9. How to Lose a Guy in 10 Days / Как да разкараш гаджето за 10 дни (2003)

Бенджамин Бари е рекламен агент, който се съревновава с две колежки за мащабна кампания на търговец на диаманти. Той сключва сделка с конкурентките си – акаунтът ще е негов, ако накара жена по техен избор да се влюби в него за десет дни. В играта се включва Анди Андерсън, която на свой ред пише материал „Как да зарежеш мъж за десет дни” след облог с шефа й да й позволи да пише по-значими статии. Всеки има скрит мотив във воюващите лагери – дали ще успеят да изпълнят мисията си?


8. Flirting With Forty / Флирт с четиридесетгодишна (2009)

Филмът е екранизация по едноименния бестселър на Джейн Портър. До преди осемнайсет месеца Джаки Лоурънс (Heather Locklear) е имала прекрасен живот: блестящ съпруг Дениел (Cameron Bancroft), 11-годишен брак, две деца и голяма къща. Но открива, че Даниел има връзка във възможно най-лошия момент. Наскоро разведена, сега тя има само две деца и разбито сърце и за 40-ия си рожден ден заминава на ваканция в слънчевиите Хаваи - сама. Но не за дълго. Скоро си пада по великолепния, доста по-млад инструктор по сърф Кайл (Robert Buckley). Това, което започва като гореща авантюра за една нощ, прераства в дива и страстна връзка и се превръща в най-голямата изненада в живота й. Завръщайки се у дома, с двете деца, самотното родителство, неодобряващите бивш съпруг и приятели и океанът, който ги разделя, истинската любов става наистина сложна. Джаки трябва да направи избор - дали може и дали ще рискува да изгуби всичко, заради възможността да бъде щастлива.



7. The Ugly Truth / Грозната истина (2009)

Аби Рихтер (Хейгъл) е амбициозна продуцентка на сутрешно телевизионно токшоу, която се гордее с това, че може да намери мигновено решение на всеки проблем. Когато стане въпрос за романтична среща - Аби, иначе безупречно владееща се, става неуверена и срещата обикновено е обречена на провал. Когато рейтингът на нейното шоу започва да пада, Аби е принудена да работи заедно с новия специален кореспондент Майк Чадуей (Бътлър). Неговата рубрика „Грозната истина” обещава да разкрие тайната на това как действат мъжете. Изключително веселият и нестандартен „мачо” стил на Майк дразни безумно Аби и за да станат нещата още по-зле за нея, рубриката му се радва на страхотен успех, което утвърждава позициите му в предаването.


6. The Proposal / Предложението (2009)

Когато издателката Маргарет (Сандра Бълок) е заплашена от депортиране в родната си Канада, първото оправдание, което й хрумва е да заяви, че всъщност е сгодена за нищо неподозиращия си асистент Андрю (Райън Рейнълдс), когото тя е тероризирала с години. Той се съгласява да се включи в маскарада, но при няколко условия в негова полза. Необичайната двойка трябва бързо да отпътува за Аляска, където да се срещне с неговото чудато семейство (Мери Стийнбъргън, Крейг Т.Нелсън, Бети Уайт), където градското момиче, което винаги държи нещата под контрол, се оказва в неестествена за нея среда, въвлечена в редица комични ситуации. Приготовленията за сватбата са в пълен ход, служителят по емиграцията е по петите им, а Маргарет и Андрю неохотно се заричат да спазват плана си, въпреки рискованите последствия.



5. Ghost / Призрак (1990)

Филмът разказва за двамата влюбени - Сам и Моли, които една вечер са нападнати от обирджия. Сам изпълнява исканията му, но въпреки това той го убива. Озовавайки се в света на "невидимите", Сам започва да се лута безнадеждно, докато не попада на друг дух, който му обяснява какво трябва да прави, за да оцелее. Така Сам се връща към предишния си живот, където в негово отсъствие са настъпили редица промени - оказва се, че бившият му колега Карл е планирал неговото убийство, за да се добере до приятелката му. С помощта на екстрасенс, Сам решава да отмъсти на коварния си приятел, за да спаси своята любима.


4. Pretty Woman / Хубава жена (1990)

В тази съвременна интерпретация на приказката за Пепеляшка, в която Джулия Робъртс е в ролята на проститутката Вивиан, която случайно се запознава с богатия бизнесмен Едуард Луис и връзката им прераства в удивителна любовна история... С невероятния си саундтрак, "Хубава жена" се превръща в наистина неустоима романтична комедия, която ще ви накара да се почувствате страхотно.


3. Hitch / Хитч (2005)

Запознайте се с Хитч (Уил Смит), най-добрият специалист по романтичните ви проблеми в Ню Йорк. Любовта е неговият занаят и само за три срещи, той ви гарантира, че ще получите момичето на мечтите си. И точно това се случва, когато Албърт Бренаман (Кевин Джеймс) спечелва сърцето на великолепната и богата наследничка Алегра Коул (супермодела Амбър Валета). Тогава журналистката Сара Мелас (Ева Мендес) от клюкарско издание решава да проучи каква е тайната зад неочаквания успех на дундестия и шокирана открива, че Алекс Хитчънс, чаровния млад мъж, с когото се среща е самият легендарен „доктор по срещите”. Сега Алекс ще трябва да спасява не само връзката между Алберт и Алегра, но и своята. Което отново доказва, че всеки път когато си помислите, че вече сте срещнали истинската любов, излиза нещо непредвидено.


2. P.S. I Love You / Послепис Обичам те (2007)

Холи Кенеди е красива и умна жена, омъжена за любовта на живота си - забавния ирландец Джери. Когато Джери се разболява и умира, Холи изгубва смисъл да живее. Единственият, който може да й помогне, е човекът, който вече не е между живите. Никой не е познавал Холи по-добре от Джери, и затова преди смъртта си той е изградил добър план. Написал й е няколко послания, които ще й помогнат да превъзмогне скръбта и да преоткрие себе си. Първото послание пристига на 30-я рожден ден на Холи под формата на торта и касета, в която Джери й казва да излезе и да празнува. През следващите седмици и месеци пристигат още послания от Джери, всяко от тях все по-изненадващо, въвличащо Холи в нови преживявания и подписано по един и същи начин...


1. Tres metros sobre el cielo / Три метра над небето (2010)

Това е историята на двама млади хора, които принадлежат към различни светове, хроника на една невероятна любов, почти невъзможна, но неизбежна. Баби (Maria Valverde) е добро и невинно момиче от средната класа. Хюго (Mario Casas), известен като Хач, е буйно и импулсивно момче със склонност към риска и опасностите, свързани със сбивания и мотоциклетни гонки. Двамата се срещат и се влюбват. Първоначално тя не иска връзка. Всъщност, за първи път те си говорят на парти, което приятелите му съсипват. Но след дни, прекарани в бягства от училище, лъжи към родителите и забавления в опасни незаконни състезания с мотори, двамата откриват първата голяма любов...


1 коментар:

  1. Я имел удовольствие тесно сотрудничать с Бенджамином Ли в течение нескольких лет в качестве деловых партнеров. За время, что Бен служил в качестве ипотечного представителя для моего дома и моего финансирование бизнеса, и он помог мне закрытия кредитов, которые действительно помогли мне в моем бизнесе сегодня, мы были последовательно намного выше целей, и это может быть только связанно с Беном тяжелой работы . Я ценю вашу усердную работу, а также большое спасибо вашей команде за помощь в получении кредита для развития моего бизнеса. Если вы ищете ссуду в таком виде, пожалуйста, свяжитесь с г-ном Беном по адресу 247officedept@gmail.com или поговорите с ним по WhatsApp +1 --- 989-394-3740. Г-н Бен - честный кредитный специалист, работающий с огромным количеством инвесторов, готовых профинансировать любой проект. К счастью, со временем наши отношения переросли в работу, и я все еще рад называть его надежным другом.

    ОтговорИзтриване

Post Top Ad

Responsive Ads Here