Топ 30 Екшън-Комедии - Хубави филми

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

вторник, 4 февруари 2014 г.

Топ 30 Екшън-Комедии


Престрелки, взривове, невъобразими каскади, култови реплики, а като добавим към това и доза смях получаваме може би най-предпочитания за гледане филмов жанр Екшън-комедии. Сега ще ви представим нашия топ 30. 
Надяваме се, че класацията ще Ви хареса.


30. Showtime / Шоуто започва (2002)


Продуцентите избрали Том Дей за режисьор на “Шоуто започва” след успеха на хита му от 2000-та година “Шанхайско слънце”, уестърн комедия за сблъсъка на две култури, майсторски смесваща различни елементи в успешен и забавен разказ. “Той направи много добра екшън комедия, комбинирайки два съвсем различни стила – хумористичния супер-екшън на Джаки Чан и по-предпазливия постмодерен стил на Оуен Уилсън”, казва Саралеги. Но да режисира отново екшън комедия не влизало в най-близките планове на Дей. “Исках да направя нещо по-различно”, спомня си Дей. “Не ми се искаше отново да се заемам с комедия”. Но след като прочетох сценария на “Шоуто започва” и чух, че Робърт Де Ниро и Еди Мърфи се интересуват от главните роли, е, както разбирате, това беше предложение, на което не може да се откаже.” Дей се интересувал от сатиричния елемент на историята и от концепцията на телевизионните предавания, базирани на реалността. “Мисля, че този тип телевизия вълнува публиката и й осигурява усещане за непосредственост”, казва той. “Опитахме се да внесем колкото се може повече от тази непосредственост във филма”. “Другото, което се опитахме да направим с почти всяка сцена”, продължава Дей, “е да снимаме едновременно и на видео, за да използваме после тези записи в процеса на монтажа. Голяма част от филма е за различните гледни точки и за това как истината може да бъде движеща се мишена, и различните техники на снимане ни помагат да илюстрираме това”.


29. The Other Guys / Ченгета в резерв (2010)


Алън Гембъл (Уил Ферел) и Тери Хойтц са партньори в полицейското управление на Ню Йорк, но работата им не е свързана със залавяне на престъпници и двамата рядко виждат екшън. Гембъл е повече от доволен от работата си, докато Хойтц е преназначен против волята си, след публичен инцидент с неволно натискане на спусъка. Партньорите боготворят топ-ченгетата на Ню Йорк – Дансън (Дуейн Джонсън) и Манцети (Самюел Л. Джаксън), но когато се появи възможност да блеснат, Гембъл и Хойтц осъзнават, че нещата не стават така както се очаква.




 28. Stop! Or My Mom Will Shoot / Спри или мама ще стреля (1992)


Мама е от Ню Джърси. Тя се казва Тути Бомовски (Естел Гети). Любяща и грижовна майка, която знае кое е най-доброто за единствения є син. А той е сержант в полицията на Лос Анжелис и се казва Джо Бомовски (Силвестър Сталоун) - ерген, чувстващ се комфортно с независимия си и небрежен начин на живот на 3000 мили далеч от майка си. Когато Тути пристига на неочаквано посещение, се оказва най-важният свидетел на автомобилно произшествие, довело до сериозно убийство. Тя бива въвлечена в опасно полицейско разследване и Джо неохотно се примирява с новия си “партньор”.












 27. Money Talks / Шум на пари (1997)


Крис Тъкър е в ролята на двойния агент Франклин Хечърд, обвинен за бягството на опасни и безмилостни затворници. Преследван както от полицаите, така и от бандити, Хечърд намира спасение в подмазващ се, егоистичен репортер, чиято роля изиграва безупречно Чарли Шийн. Репортерът се съгласява да го защити, само за да се издигне в кариерата си. Вманиаченият Тъкър и неговият черен хумор, когато попада в ситуации на объркана самоличност и смъртоносни опасности, правят филма френетична и забавна лудория...













 26. Killers / Убийци (2010)


Джен Корнфелд (Хейгъл) опитва да се съвземе от тежка раздяла и не вярва, че някога отново ще се влюби. Тя с нежелание се съгласява да придружи родителите си до Френската ривиера. Там тя среща мъжа на мечтите си – прекрасния Спенсър (Аштън Къчър). Три години по-късно единственото й желание се е сбъднало: със Спенсър са женени и имат перфектен живот. Това е така до сутринта след 30-ия рожден ден на Спенсър, когато започват да летят куршуми. Буквално. Оказва се, че той е забравил да й спомене, че е наемен убиец. Сега идеалният свят на Джен се преобръща. Тя трябва да открие всичките му тайни, да избегне куршумите, да запази спокойствието на съседите, да се справи с роднините... и всичко това, докато работи по проблемите с доверието. А си мислехте, че животът в покрайнините е лесен...







25. Nothing To Lose / Нищо за губене (1997)


Животът не може да бъде по-жесток към рекламния агент Ник Бийм (Тим Робинс), който тъкмо е открил, че е живял в пълна лъжа. Но докато чака на светофара в шок, бързорък автокрадец на име Ти Пол (Мартин Лоурънс) скача в колата на Ник с цел да го ограби. Тъй като няма какво да губи и е на ръба на нервна криза, Ник обръща събитията, като взема Ти Пол за заложник, докато реши какво да прави...




 24. K-9 , K-9 P.I. , K-911




23. The Spy Next Door / Агент под прикритие (2010)


Суперзвездата на бойните изкуства Джеки Чан е Боб Хо, таен агент на ЦРУ, който решава да се откаже от кариерата си в шпионажа и да създаде семейство с приятелката си и съседка Джилиан (Амбър Валета). Но на Боб му предстои една последна мисия преди Джилиан да се съгласи да се омъжи за него – той трябва да спечели трите й вироглави деца. Когато се налага Джилиан да замине внезапно, Боб се пише доброволец да гледа децата, за да спечели одобрението им. Едно от тях обаче, по грешка сваля от компютъра му тайна формула. Тогава се появява руски терорист, който е и най-големият враг на Боб. Така печеният агент е принуден да се справя едновременно с ролите си на шпионин и баща, но мисията се оказва най-трудната в живота му...









 22. Cop Out / Скатавки (2010)


"Скатавки" е история за две ченгета от полицейското управление в Ню Йорк, които са по следите на откраднат бейзболен уникат. Междувременно, приятелчетата спасяват една жена и се забъркват с безмилостни гангстери и техните изпрани пари. Джими (Брус Уилис) е детектив-ветеран, за когото откриването на униката е единствената възможност да плати за задаващата се сватба на дъщеря му, докато Пол (Трейси Морган) е неговият честен партньор, който се тормози от възможната изневяра на жена му.













 21.The Tuxedo / Смокинг (2002)


Джаки Чан и Дженифър Лав Хюит („Фатални жени”) са невероятен тандем в “Смокинг” – зрелищен екшън с много ефекти и свежо чувство за хумoр. Джими Тонг (Чан) е обикновен шофьор на такси, който намира два милиарда долара, супер шпионски костюм и по неволя се превръща в таен агент. Постепенно Чан и сексапилната му партньорка (Лав Хюит) се оказват въвлечени в опасния свят на международния шпионаж.















20. Lethal Weapon / Смъртоносно оръжие (1987) 
Lethal Weapon 2 / Смъртоносно оръжие 2 (1989) 
Lethal Weapon 3 / Смъртоносно оръжие 3 (1992) 
Lethal Weapon 4 / Смъртоносно оръжие 4 (1998)


Мартин Ригс (Мел Гибсън) не е обикновено ченге.Той е Лудият Макс – човек, чиято способност да убива и безграничното му безразсъдство го превръщат в "смъртоносно оръжие" за всеки, срещу когото или с когото работи.Роджър Мърто (Дани Глоувър) е небрежен детектив от отдел “Убийства”, с чудесно семейство, голяма къща и пенсия, която не иска да загуби. Представете си в какъв шок изпада Мърто, когато научава, че новият му партньор е човек, който няма какво да губи, а именно Мартин Ригс – разярен мъжага с див поглед."Смъртоносно оръжие" е завладяваща история за двама ветерани от Виетнам, станали ченгета, които имат само едно общо нещо – и двамата мразят да работят с партньори.Но тяхното партньорство се превръща в ключ към оцеляването, когато рутинно разследване на убийство ненадейно ги въвлича в страховита война с международната наркомафия.







 19. Beverly Hills Cop / Ченгето от Бевърли Хилс (1984) 
Beverly Hills Cop 2 / Ченгето от Бевърли Хилс 2 (1987) 
Beverly Hills Cop 3 / Ченгето от Бевърли Хилс 3(1994)


18. After The Sunset / След залеза (2004)


Двама майстори на обира, Макс Бърдет (Пиърс Броснан) и красивата му съучастничка Лола, (Салма Хайек) са избягали на Райския остров, на Бахамите, за да си починат и да се наслаждават на трудно спечеленото си богатство. Но Стан (Уди Харелсън), агент от ФБР, преследващ Макс от седем години, отказва да повярва в оттеглянето им Той подозира, че планират да откраднат последния Наполеонов диамант, който по съвпадение трябва да пристигне на острова като част от пътуваща изложба. Докато Лола държи на новия си, спокоен живот, Макс обмисля кражбата на диаманта. Сега въпросът е, ще се завърне ли той към стария занаят – и ще успее ли най-накрая Стан да го хване? "След залеза" е екшън-приключение с високи залози и неочаквани обрати, което ще ви остави без дъх!





17. Johnny English / Джони Инглиш (2003) 
Johnny English Reborn / Джони Инглиш се завръща (2011)


16. Rob-B-Hood / Ограбеният крадец (2006)


Отгледан от бедни родители и изключен от училище в ранна възраст, Слипър става известен с бързите си крака и сръчните си пръсти, но успява да натрупа огромен хазартен дълг. Тъй като е в безизходица, той приема предложението на криминално проявения си хазяин да участва в серия от дръзки обири. Двамата се сдушват с още един тъмен субект – Октопус, и заедно похищават внука на известен магнат. Непредвидени усложнения ги принуждават да задържат детето по-дълго, отколкото са възнамерявали.











15. Men in Black / Мъже в черно (1997) 
 Men in Black 2 / Мъже в черно 2 (2002) 
 Men in Black 3 / Мъже в черно 3 (2012)



14. National Security / Ченгета без Значки (2003)


ЪРЛ (Мартин Лорънс) и ХАНК (Стив Зан) имат само едно общо нещо: и двамата са отхвърлении от от полицейското управление на Лос Анжелис: единият току-що е изритан, а другият даже не е успял да влезе там. Млад и наперен отворко, от Ърл Монтгомъри вероятно би излязло страхотно ченге, ако не беше толкова нафукан. Заради буйното си поведение той е изхвърлен от полицейската академия и е принуден да започне работа като низш служител в охранителната компания “Национална сигурност”. След бурен скандал с полицая Ханк Рафърти, Ърл го обвинява в тормоз. Ханк губи значката си, попада в затвора, и в крайна сметка също се озовава в “Национална сигурност”. Неприятно изненадани, че трябва да си партнират като охранители, двамата се оказват невероятен тандем, когато надушват престъпление. Впуснали се по горещите следи на банда контрабандисти под ръководството на Наш (Ерик Робъртс), сега те трябва да бягат както от лошите момчета, така и от усърдните ченгета.




13. Blue Streak / Ченгето в мен (1999)


Всичко, което крадецът на бижута Майлс Логан иска, е да открие откраднатия диамант и после да се покрие за известно време. Но когато, за да си възвърне плячката, се представя за един от онези в сините униформи, той си спечелва репутацията на най-смелото, най-лошото и най-забавно ченге, показвало някога значка на полицията в Ел Ей. И ако не си отваря очите на четири, ще получи точно това, което му се полага - повишение в службата.















12. Bad Boys / Лоши момчета (1995) 
 Bad Boys 2 / Лоши момчета 2 (2003)


11. Big Momma's House / Агент XXL (2000) 
 Big Momma's House 2 / Агент XXL 2 (2006)


10. Shanghai Noon / Шанхайско Слънце (2000) 
Shanghai Knights / Шанхайски рицари (2003)


9. I Spy / Аз, Шпионинът (2002)

В "Аз, шпионинът", режисьорката Бети Томас умело смесва елементи от шеметна комедия и напрегнато приключение. “Балансът е деликатен”, признава тя, “изисква се точната комбинация от допълващи се таланти”. И Еди Мърфи, и Оуен Уилсън вече са доказали качествата си както в екшъна, така и в комедийния жанр, в такива класически хитове като “Ченгето от Бевърли Хилс” и “48 часа”, а по-късно в “Шанхайско слънце” и предстоящия “Shanghai Knights”, и двата с участието на Джаки Чан. “Най-вълнуващото в екранната двойка Еди и Оуен е фактът, че стиловете им са толкова различни”, казва Томас. “Имат съвсем различни гледни точки към комедията. Еди е с огромна енергия, експанзивен и винаги готов да импровизира, докато Оуен предпочита закачливата недоизказаност – с колебливост в стила на Джими Стюарт”. Контрастът между двата комедийни стила е идеален за този сюжет, който според продуцента Анди Вайна, “е за двама герои, напълно различни един от друг, но попаднали в ситуация, в която трябва да са заедно, за да оцелеят. Това отваря вратите за чудесна хумористична игра”.

 8. White Chicks / Бели мадами (2004)

Те работят под дълбоко прикритие. Кийнън Айвъри Уейънс – режисьорът на „Страшен филм” представя БЕЛИ МАДАМИ, филм, който ще ви побърка от смях, с комиците Шон Уейънс и Марлон Уейънс. Какво се случва, когато двама непохватни агенти от ФБР се дегизират като свръхбогати бели „принцеси”, за да се внедрят във висшето общество? Бам! Неистови лудории и безкрайни майтапи, докато злочестите братя извървят пътя от строгите костюми на агенти до последния модел прашки... с достойнство! Модни фиести, хардкор купони и ужасно смешни диско състезания сред каймака на висшето общество поддържат щурото забавление от началото до края на „Бели мадами”... двама братя, които искат да останат верни на себе си. Донякъде.









7. Knight and Day / Истинска измама (2010)

Пътуваща за Бостън, Джун Хевънс (Камерън Диас) случайно се натъква на специалния агент Рой Милър (Том Круз), който лети с нея в същия самолет. Полета се превръща в кошмар, след като Рой избива всички с изключение на нея. След това агентът повежда Джун в едно очарователно, но смъртоносно пътуване при което, нищо не е такова, каквото изглежда – дори те самите. Препускане през целия свят с постоянно променящи се обстоятелства, непредвидими предателствалства и оцеляването на Джун и Рой, зависещо единствено от битката между истината и доверието.












6. Red / БСП - Бесни Страшни Пенсии (2010) Red 2 / БСП - Бесни Страшни Пенсии 2 (2013)


5. Rush Hour / Час пик (1998) 
Rush Hour 2 / Час Пик 2 (2001) 
Rush Hour 3 / Час Пик 3 (2007)


4. Taxi / Такси (1998) 
Taxi 2 / Такси 2 (2000) 
Taxi 3 / Такси 3 (2003) 
Taxi 4 / Такси 4 (2007)


3. Sherlock Holmes / Шерлок Холмс (2009) Sherlock Holmes: A Game of Shadows / Шерлок Холмс: Игра на сенки (2011)


2. The Pacifier / Умиротворителят (2005)


Уолт Дисни представя екшън героя Вин Дизел (XXX, Бързи и яростни) в по-различно амплоа в тази експлозивна комедия за цялото семейство от режисьора на „Нагоре с краката”! Лейтенант Шейн Уолф (Дизел) е военен тюлен ръководил бойни операции по цялото земно кълбо. Но най-голямото предизвикателство за него идва, когато получава задача да охранява къщата и петте неконтролируеми хлапета на трагично загинал учен. Те бързо показват на Лейтенант Уолф, че е срещнал достоен противник, а той ще трябва да използва всичките си умения, за да се справи със смяната на пелени, готвенето, воденето на училище и, не на последно място, и охраната на децата.











1. The lone ranger / Самотният Рейнджър (2013)


Филмът е вдъхновен от измислените образи на маскиран, бивш тексаски рейнджър и неговия приятел индианец, които заедно се борят за спаведливост в дивия запад. Персонажите се превръщат в икони на Американската култура като първоначално оживяват в радиопрограма, по-късно развита в комикси, игрални филми и ТВ сериали. „Самотният рейнджър“ е вълнуваща история, истинско екранно приключение за прочутия маскиран герой, който оживява по нов, оригинален начин. Индианецът и воин на духа Тонто (Джони Деп) разказва непознати истории, които преобразяват човека на закона Джон Рийд (Арми Хамър) в легенда, олицетворяваща справедливостта. С динамично действие и остроумно поднесен хумор „Самотният рейнджър” е лудешка надпревара с влака – беглец, поредица от изненадващи прояви на героизъм и комични сблъсъци, в които са въвлечени два необичайни и противоположни персонажа, събрани от съдбата, за да обединят сили в борбата с алчността и разврата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Post Top Ad

Responsive Ads Here