40-те най-добри трилъра - Хубави филми

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

събота, 12 юли 2014 г.

40-те най-добри трилъра


Най-характерното за трилъра е доминиращите остри чувства, които предизвиква – тревожно очакване, силно напрежение, безпокойство, безпомощност, страх, стигащ до ужас. Точно за това този жанр е любим на толкова хора и Ние от Хубави филми решихме да съберем на едно място (в една класация) 40-те най-добри трилъра според нас. Надяваме се класацията да Ви хареса.

40.Trapped / В капан (2002)

Джо Хикли смята, че има перфектен план: да отвлече детето на богати родители, да го държи 24 часа и да контролира майката, докато съучастникът му вземе откупа от бащата, който е в командировка. Но нещата се объркват, когато попада на семейство Дженингс - от една страна, защото дъщеря им Аби страда от астма, а от друга, защото Дженингс научават повече, отколкото Хикли би искал. С участието на Чарлийз Терон, Кортни Лав и Кевин Бейкън, филмът на режисьора Луис Мандоки ще ви държи в напрежение до самия край.



39. Don't Say a Word / Нито дума (2001)

Времето се надпреварва с психиатъра д-р Нейтан Конрад (Майкъл Дъглас), който се събужда една сутрин и открива, че дъщеря му е изчезнала, а апартаментът му е под наблюдение. Но бруталните похитители не търсят пари – те искат д-р Конрад да извлече шестцифрен номер от обърканото съзнание на психичноболна тийнейджърка (Британи Мърфи). Ако не получат това, което им трябва, те ще убият единственото му дете. Часовникът отброява минутите, пациентката не проговаря и д-р Нейтан Конрад е принуден да предприеме безпрецедентни действия… в този мистериозен, напрегнат трилър, който ще ви накара да занемеете.



38. Sliver / Сливър (1993)

Наскоро разведената Карли Норис (Шарън Стоун) наема апартамент в нова и луксозна сграда в Ню Йорк. Карли е посрещната особено топло от двама симпатични съседи – Джак Ландсфорд (Том Беринджър), автор на бестселъри и Зийк Хокинс (Уилям Болдуин) – богат дизайнер на компютърен софтуер. Но веднага щом се нанася в сградата, Карли е наблюдавана денонощно от воайор, който знае най-интимните й тайни и най-съкровените й желания. Докато Карли се приближава към това разкритие, се събуждат собствените й тъмни страсти и тя попада в един разрушителен техно-свят, който размива границите между действителност и фантазия.




37. Whiteout / Ледена смърт (2009)

Антарктида. Най-студеното и изолирано място на планетата. Температурите падат до минус 120 градуса. Вятър брули ледената повърхност на континента с над 160 км. в час. Дом на една от най-смъртоносните природни стихии - БЯЛАТА СМЪРТ! Именно това е мястото, което американският шериф Кери Ситко (Кейт Бекинсейл) не би пропуснала! Като единствен човек на закона в изследователската лаборатория "Амундсен-Скот", поверената и територия варира от спокойна и безпроблемна, до сурова и враждебна! Само след три дни станцията ще бъде затворена и слънцето ще се скрие за една дълга и сурова зима. Кери ще напусне не само Антарктида, но и полицията за да започне нов живот. Но точно в този момент е открит труп насред ничия земя и Кери е захвърлена насред ужасяваща мистерия. Брутално пребит на километри от лагера, мъртвият човек е и ПЪРВОТО КОНТИНЕНТАЛНО УБИЙСТВО и най-голямото предизвикателство в кариерата на Кери Ситко. Скоро към разследването се присъединява специалният агент от Обединените Нации Робърт Прайс (Гейбриъл Мачт), който е изпратен да наблюдава нейния напредък в тази територия без правителство. Когато разследването приема смъртоносен обрат и 60 годишна тайна е изтръгната от земята, Шериф Ситко сама се превръща в мишена. Прайс би могъл да бъде изключително силен съюзник, но само ако разгадаването на убийството е истинската му цел. Сега, когато остават три дни до излитането на последния самолет от континента, Кери трябва да побърза да разреши мистерията или рискува да остане насаме в мрака с приближаващ убиец!



36. Deception / Измама (2008)

Джонатън има ужасно скучен живот: финансов инспектор, който всяка седмица посещава различна компания, заема нечий чужд офис, няма колеги и приятели, работи през нощта и после се прибира сам у дома. Една вечер в поредния офис на поредната компания, Джонатън се запознава с чаровния и елегантен Уайът и двамата бързо се сприятеляват. След като случайно си разменят телефоните, Джонатън става част от ексклузивен секс-клуб за богати и изключително заети професионалисти. Така се среща и с жената на мечтите си, която изчезва от живота му точно толкова внезапно и загадъчно, колкото се появява.


35. The Call / Обаждането (2013)

Какво ще стане, ако Вашата грешка коства нечий живот? Хали Бери и Абигейл Бреслин участват във вълнуващия психо трилър ”Обаждането”, който разказва историята на Джордън - диспечерка на спешния телефон 911, която против волята си е забъркана в опасната игра на сериен убиец от Калифорния. След като получава няколко обаждания от мишени на психопата, които по-късно са намерени мъртви, Джордън се превръща в един от основните елементи на полицейското разследване. Но след като с нея се свързва нова потенциална жертва в лицето на заключената в багажник на кола тийнейджърка (Абигейл Бреслин) тя решава, че е дошло времето сама да открие убиеца и да спаси живота на момичето. Игнорирайки предупрежденията на полицията Джордън тръгва по улиците на Лос Анджелес с надеждата, че ще сложи веднъж завинаги край на жестоките престъпления. Но изненадите тепърва предстоят.


34. Unknown / Без име (2011)

Д-р Мартин Харис (Лиам Нийсън) се събужда след автомобилна катастрофа в Берлин и открива, че съпругата му (Дженюъри Джоунс) не го познава, а друг мъж (Ейдън Куин) се представя за него. Игнориран от властите и преследван от наемни убийци, Мартин се оказва напълно сам, на предела на силите си и принуден да бяга, за да спаси живота си. Без никакви познати и приятели в чуждата държава, Мартин намира помощ от необичайна посока (Даян Крюгер) и се заема да разбули смъртоносната тайна, поставила под въпрос здравия му разум, идентичността му и предела, до който е готов да стигне, за да разкрие истината.


33. The Score / Прецакването (2001)

Ник Уелс, професионален престъпник, решава да зареже бизнеса завинаги, тъй като за малко не го хващат при последния удар. Планът му е да живее спокойно с приятелката си и да върти джазклуб в Монреал. Скоро Макс – негов добър приятел и финансов партньор в незаконните дела, му прави предложение, на което Ник не може да устои: безценен френски скиптър е открит, докато е внасян контрабандно в страната. Намира се под засилена охрана и скоро ще бъде върнат във Франция. Ник трябва да се съюзи с вътрешния човек на Макс – младия, талантлив и агресивен крадец Джаки Телър, за да се сдобие със скъпоценния предмет и да реши финансовите си проблеми завинаги. Остава единствено въпросът: Кой кого ще прецака с неговия дял?


32. Enemy Of The State / Обществен враг (1998)

Холивудската звезда Уил Смит (“Мъже в черно”, “Денят на независимостта”) и двукратният носител на "Оскар" Джийн Хекман изпълняват главните роли в този завладяващ трилър, пълен с екшън и свръхтехнологии. Робърт Клейтън Дийн (Смит) е преуспяващ вашингтонски адвокат, в когото случайно попада касета, уличаваща в политическо убийство висш служител в Агенцията за Национална Сигурност носителят на “Оскар” за най-добър актьор Джон Войт. От този миг животът на Дийн попада под прицела на смъртоносен екип професионалисти от Агенцията, които повеждат безмилостна кампания, за да го дискредитират и да елиминират опасната касета. В актьорския състав блести и Реджина Кинг (“Джери Магуайър”, “Момчетата от квартала”). Пригответе се за невероятния екшън, който започва, когато Дийн се впуска в отчаяна битка да докаже невинността си и да спаси живота си... преди да стане твърде късно!


31. Deja Vu / Дежа Вю (2006)

Носителят на Оскар Дензъл Уошингтън обединява сили с продуцента на блокбастъри Джери Брукхаймър и режисьорът Тони Скот в Deja Vu - един изключително завладяващ и скоростен екшън-трилър със зрелищни обрати. Повикан да открие веществените доказателства след ужасна експлозия на ферибота за Ню Орлийнс, федералният агент Дъг Карлин (Уошингтън) бива изтеглен от местопрестъплението и отведен в свръхсекретна правителствена лаборатория, която използва технология за изместване на времето, за да предотвратява престъпления. Но ще помогне ли това на Карлин да промени миналото? Бъдете готови за най-експлозивното и интригуващо пътуване, което ще искате да изживеете отново и отново.


30. The Factory / Фабриката (2011)

Джон Кюсак изпълнява ролята на Майк Флетчър, детектив от Бъфало. Той и партньора му са по петите на сериен убиец, залавящ момичета в районите на Ню Йорк и Бъфало. Когато убиеца отвлича собствената му дъщеря, Майк тотално се обсебва от него и губи всякаква професионална въздържаност и самообладание. Детектива ще отиде отвъд границите на собствените си възможности, за върне обратно дъщеря си.


29. Runner Runner / Надцакването (2013)

Джъстин Тимбърлейк и Бен Афлек са звездите в този напрегнат трилър, в който съблазнителните възможности за лесни пари се превръщат в найрискования залог. Когато абсолвентът от Принстън, Ричи Фърст (Джъстин Тимбърлейк) разбира, че е бил измамен от сайт за онлайн покер, той заминава за Коста Рика, за да потърси сметка от хазартния бос Айвън Блок (Бен Афлек), когото обвинява за измамата. Скоро Ричи ще трябва да направи съдбоносен залог, след като се оказва приклещен между обещанията на Блок за несметни богатства и фанатичен агент на ФБР (Антъни Макий), който се опитва да го залови.


28. Basic Instinct / Първичен инстинкт (1992) 
 Basic Instinct 2 / Първичен инстинкт 2 (2006)

Ник Къран (Майкъл Дъглас) - детектив от Сан Франциско, разследва убийството на известна в миналото рокзвезда, и своевременно се е натъкнал на три обезпокоителни разкрития. Окървавен шиш за лед. Бял копринен шал, вързан за рамката на леглото. Недвусмислени доказателства за романтична вечер. По време на разследването, Ник се оплита в опасни взаимоотношения с три интересни жени, всяка от които има мотив за подобно убийство. Катрин Трамел (Шарън Стоун) е романистка, която в книгите си описва убийства, които по непонятни причини се осъществяват и в живота. Рокси (Лейлани Сарел) е провокативната приятелка на Катрин. Д-р Бет Гарнър (Джийн Трипълхорн) е полицейският психиатър. Ник се впуска в бясно разследване. Според някои – прекалено се престарава. Цяла поредица от убийства "по случайност" при изпълнение на служебния дълг, както и непрестанните пиянски истории, са му спечелили прякора “Стрелеца”. В разследването на този случай обаче Ник нагазва в непознати води и всяко доказателство се оказва начин за предвидливо укриване на истината. Съблазнен от Катрин, Ник се оказва в лабиринт от инсценировки, любов и убийство, където единственото, на което може да се осланя, е първичният инстинкт.


Видният психиатър д-р Майкъл Глас (Дейвид Мориси) има преуспяваща кариера. Уважаван е от колегите си и научните му трудове печелят награди и признание. Неговият свят се обръща с главата надолу, когато детективът от Скотланд Ярд, Рой Уошбърн (Дейвид Тюлис) го кани да направи психологически портрет на красива и пленителна жена, която е заподозряна в участие при мистериозната смърт на известен спортист. Става дума за Катрин Трамел (Шарън Стоун), преуспяваща пистелка на криминални романи. Озадачаващо често фабулата на нейните зловещи романи наподобява случки от реалния живот. Двамата се привличат веднага магнетично. Глас бързо попада в нейната съблазнителна паяжина от лъжи и професионалните граници между тях падат. Започват да умират един по един негови близки познати. Двамата влизат в смъртоносна психологическа битка. Тя принуждава Глас да се изправи пред решение, което ще промени живота им завинаги. ,,Първичен инстинкт 2” е изкусен психологически трилър, който показва открито тъмната страна на човешката природа. Дали интелигентната, фатална и непредвидима Трамел ще намери най-накрая своя достоен противник?

27. The Game / Играта (1997)

Никълъс Ван Ортън (Майкъл Дъглас) е умен, преуспяващ бизнесмен, свикнал да контролира всеки детайл от своя делови и личен живот. Добре подреденото му съществуване претърпява дълбока промяна, когато брат му Конрад (Шон Пен) му прави неочакван подарък за рождения ден, който скоро води до опустошителни последици. Никълъс се включва в играта и открива, че залозите са много високи, но той самият не е сигурен в правилата или целите й. Скоро открива, че е следен в собствения си дом от незнайни конспиратори, които сякаш целят да го съсипят напълно. Играта се превръща в загадъчна надпревара на живот и смърт, която ще промени живота му завинаги. "Това е най-добрият сценарий, който съм чел от години", казва носителят на Оскар Майкъл Дъглас. "Този филм е като упражнение за вашия ум. Играта провокира вашето въображение, което може да се окаже много по-страшно от реалността." "Всъщност "Играта" е филм за загубата на контрол", споделя режисьорът Дейвид Финчър. Ван Ортън е човек с голяма власт. Но веднъж влязъл в играта, той разбира, че вече не може да упражнява никакъв контрол. Целта на "Играта" е да разголи най-дълбоките ви страхове, да ги изпречи пред очите ви и да каже: "Ето, още си жив. Всичко е наред."

26. Flightplan / Летателен план (2005)

Спиращ сърцето трилър издържан в традицията на Хичкок с участието на двукратната носителка на Оскар Джоди Фостър (Най-добра актриса, Мълчанието на агнетата, 1991; Обвинената, 1988), както и на Шон Бийн и Питър Сарсгаард. По време на международен полет дъщерята на Кайли Прат (Фостър) неочаквано изчезва безследно. Но дали наистина е така? Никой не вярва, че момиченцето изобщо се е качило на самолета. Отчаяна и сама, Кайли може да разчита единствено на себе си, за да разреши мистерията и да открие дъщеря си.


25. The Butterfly Effect / Ефектът на пеперудата (2004)

Евън Треборн е изгубил представа за времето. От най-ранна възраст, важни моменти в неговия живот изчезват в черна дупка от забрава, момчешките му години са белязани от поредица ужасяващи събития, който той обаче не може да си спомни. Това което остава са духът на спомена и разбитите животи на приятелите му от детството - Кейли, Лени и Томи. През детството си Еван е под наблюдение и грижа на психолог, който го съветва да си води дневник, в който да описва подробно живота си, ден по ден. Години по-късно, той открива случайно старите си дневници. Започвайки да ги чете, Еван се връща назад във времето, без да може да си обясни как. Той разбира, че старите му дневници, който лежат захвърлени са средство, с което той може да се връща назад във времето и да преоткрива загубените си спомени. Но по този начин Еван само открива каква отговорност носи за опропастените съдби на своите приятели и най-вечен а Кейли, първото момиче, което е обичал.


24. The Sixth Sense / Шесто чувство (1999)

Д-р Малкълм Кроу (Уилис) е изявен детски психолог, преследван от мъчителния спомен на пациент, на когото не е успял да помогне. Коул Сиър (Хейли Джоуел Осмънт – “Форест Гъмп”) е едно изплашено, объркано 8-годишно дете, в подобно състояние… Д-р Кроу се опитва да изкупи вината си, като прави за детето всичко по силите си. Въпреки това, Малкълм е неподготвен да научи истината за това от какво е обладан Коул - а именно ужасяващи, произволни посещения от ненамерилите покой души от оня свят. Изпълнен с напрежение, от което ще ви побият тръпки, откритието за невероятното шесто чувство на Коул ще изправи и двама им пред мистериозни и непредсказуеми последици.


23. Taking Lives / Крадец на животи (2004)

Историята започва през 1980 година, когато младият Мартин се казва на автобус за Канада и се сприятелява с Мат. След като автобусът се поврежда, двамата решават да наемат кола до Сиатъл. По време на пътя обаче и колата се поврежда. Тогава Мартин казва на Мат, че двамата са с еднаква височина и го блъска пред идващ камион. При инцидента загива както Мат, така и шофьорът на камиона. А Мартин взима документите и китарата на Мат. 20 години по-късно агентка от ФБР е натоварена със задачата да залови сериен убиец, който присвоява самоличността на жертвите си. Майката на Мартин твърди, че синът й е въплъщение на злото. А Джеймс Коста е свидетел на последното убийство на маниака...


22. The Bone Collector / Колекционерът (1999)

Авторите на филма търсят реалистични измерения и на много нива. “Консултирахме се с експерти в буквално всяка област”, казва Брегман, продуцирал над тридесет филма, доста от които са нюйоркски полицейски истории. “В този филм има реализъм, който се среща много рядко. Той целият е основан на проучвания и представлява много точно описание на света, който заснехме.” Детекив Хол Шърман от отдел “Разследвания на смъртни случаи” на полицейското управление в Ню Йорк е ченге от седемнадесет години, и през последните дванадесет години е разследвал над 1900 тежки престъпления, сред които 1400 смъртни случая. Той е от тези, които знаят “две и двеста”. Шърман е консултант във филма по разследване на смъртни случаи. Преди това е бил консултант в “Откуп” и “Clockers” (1995, реж. Спайк Лий). Той споделя най-вече опита си по събиране на доказателства, което е в основата на разследването на смъртни случаи.

21. The Tourist / Туристът (2010)

Във филма "Туристът" Франк (Джони Деп) е американски турист, който посещава Италия, за да лекува разбитото си сърце. Елиза (Анджелина Джоли) е необикновена жена, която умишлено пресича пътя му, за свои собствени цели. На фона на главозамайващата Венеция, Франк се впуска в преследване на един романс, но скоро се оказва, че той самият е преследвания, след като двамата с Елиза са заклещени във водовъртеж от интриги и опасности. Филмът проследява поредица от манипулации, като героите с времето разбират, че са само малки пионки, управлявани от невидим конспиратор. 5 години след епохалният си дебют, спечелил "Оскар" („Животът на другите”), режисьорът Флориан Хенкел фон Донерсмарк събира впечатляващ актьорски състав и се завръща с „Туристът”, римейк на френския трилър „Антъни Цимър”.


20. Fracture / Пропукване (2007)

Носителят на Оскар, Антъни Хопкинс и номинираният за Оскар Райън Гослинг участват в този „изключително напрегнат трилър” (Рекс Рийд, The New York Observer), който „не те пуска дори след последния обрат” (Джийн Шалит, Today). Тед Кроуфърд (Хопкинс) безмилостно застрелва съпругата си и спокойно изчаква полицията да го арестува. Прокурорът Уили Бийчъм (Гослинг) има оръжието и подписани самопризнания, и е уверен, че присъдата е сигурна. Но изведнъж цялото дело се разпада. Сега Бийчъм трябва да се изправи очи в очи с коварния Кроуфърд, да намери доказателства, да разкрие истината и да отговори на най-важния въпрос: Как е възможно на убиеца да му се размине?


19. Now You See Me / Зрителна измама (2013)

Сюжетът на “Зрителна измама” се фокусира върху опитите агентите от Федералното бюро за разследване да арестуват членовете на международната магьосническа трупа “Four Horsemen”, които за кратък период от време извършват няколко виртуозни банкови обири в Калифорния. Това, което затруднява разследването на ФБР е, че илюзионистите успяват да извършат дръзките си обири докато текат представленията им пред нищо неподозираща публика. За да постигне желаните резултати, разследващия екип на ФБР привлича пенсиониран илюзионист, който е наясно с всички тайни на престъпниците от “Four Horsemen”.


18. L.A. Confidential / Поверително от Ел Ей (1997)

Лос Анжелис в началото на 50-те години. Градът процъфтява. Чрез всепроникващото влияние на новата медия - телевизията, Лос Анжелис (Ел Ей) е представян като потенциална утопия и като метрополис на бъдещето. Всъщност - Рай на Земята. Това е имиджът.Но реалността е съвсем различна. Под бляскавата повърхност на Лос Анжелис от 50-те години лежи една корумпирана същност. Докато енергията и разцвета на следвоенна Америка създават възпламенителната смес от фантазия и реалност, нещо е на път да експлодира. От прочутите си имения до препълнените нощни клубове - това е град, завладян от поквара, подмолни игри и опасни страсти. В “Поверително от Ел Ей” пъстра галерия от герои съживява паралелните реалности на Лос Анжелис: бляскавите красавици и очарователните, амбициозни мъже от единия свят изведнъж попадат в развратността и беззаконието на другия. Фантазията и бляскавата фасада са разрушени. Мрачен, брутален, нежен и силен, “Поверително от Ел Ей” е обсебващ портрет на този забележителен град в една епоха, превърнала се в легенда.


17. Shutter Island / Злокобен остров (2010)

През 1954 федералният шериф Теди Даниълс поема разследването на случай с изчезването на пациент от лудница, която се намира на остров. Не след дълго, странни събития го карат да си мисли, че е получил случая, защото лекарите експериментират с пациентите си. Инстинктите на Теди разкриват обещаваща следа, но управата на болницата не му разрешава достъп до архивите, които могат да разрешат целия случай. Когато ураган прекъсва всички връзки с континента, Теди започва да се съмнява във всичко – в собствените си спомени, в партньора си, дори в разума си. Мартин Скорсезе и Леонардо Ди Каприо работят заедно за четвърти път след „Бандите на Ню Йорк”, „Авиаторът” и „От другата страна”.


16. Race / Надпреварата (2008) 
Race 2 / Надпреварата 2 (2013)

Увлекателния трилър "Race" разказва история за двама братя Ранвир и Раджив, които живеят на ръба на живота. Бизнесът им е свързан с конни надбягвания и техният бие на бързата писта. Победата е тяхното рожденно право, а опасността - техния спорт. "Race" е филм за предателство и алчност, интриги и отмъщение. Залозите са твърде високи. Ако ги удвоиш, ще имаш перфектната осонова за убийство. Каква беше играта? Кой държеше въжетата? Бляскавият модел Соня, която е обичана от Ранвир или красивата секретарка Софиа, която е влюбена в Ранвир. Внезапната поява на инсп. Робърт Ди'Коста и неговата глупава и секси асистентка Мини, въвлича заговорите в увлекателна драматична приказка. Двама братя един срещу друг, кой ще спечели? Този, който играе за победа или този, който играе, да се защити?
Във втората част на заплетения трилър "Race", Ранвир обикаля света на индийската мафия в Турция, търсейки да отмъсти за смъртта на своята любовница и партньорка в престъпленията.

15. Mindhunters / Ловци на мисли (2004)

Седем млади и обещаващи ФБР агенти си съперничат за бленуваните места на профайлъри, но преди да станат “Ловци на мисли” трябва да издържат един последен изпит. Натовареният с тяхната подготовка Харис (Вал Килмър) не е типичният ФБР агент, а неговият тест се очертава да бъде твърде реален и смъртоносен - сред групата се крие истински сериен убиец. Действието се пренася на необитаем остров в реална обстановка, където кандидатите разбират, че изпитанието, което им предстои е смъртоносно. Убиецът започва да ги елиминира един по един, явно разполагайки с достатъчно информация, за да е винаги с два хода напред в играта на живот и смърт. Логиката на развитие на действието е сложна и непредсказуема, но завладяваща и интересна. Кой ще оцелее?


14. Prisoners / Затворници (2013)

Джейк Гиленхал, Мария Бело и Хю Джакман са звездите в криминалния екшън-трилър “Затворници”, който разказва за обикновения провинциален дърводелец Келър Довър (Джакман), чиито живот се променя след като младата му дъщеря и нейната най-добра приятелка са отвлечени. Първоначално, случая изглежда лесен, но скоро става ясно, че полицията не може да се справи и Келър е принуден сам да продължи издирването. Безкомпромисен в действията си и подкрепян от съпругата си Грейс (Бело) той прави всичко възможно за да открие дъщеря си и нейните похитители. Нещата се усложняват още повече след появата на самоуверения Локи (Гиленхал), който е един от полицаите разследващи случая. Локи е убеден, че ще успее да открие отвлечените момичета, а с действията си Келър се превръща в още един от хората които младия полицай планира да вкара в затвора.


13. Escape Plan / Невъзможно бягство (2013)

Във филма “Невъзможно бягство”, Силвестър Сталоун е в образа на несправедливо обвинения в извършването на тежко престъпление специалист по дизайн на затвори Реймънд Бреслин, който е затворен в едно от съоръженията, разработени лично от него. Без да може да разчита на никого, Бреслин трябва да намери начин да се измъкне от конструирания от него затвор, и да се добере до истинските извършители на престъплението и хората, които са го натопили. За Силвестър Сталоун това е трети филмов проект, след “Разрушителят”, “Зад решетките” и “Танго и Кеш” на Андрей Кончаловски, в който той играе ролята на човек, попаднал в затвора.


12. Man on a Ledge / Мъж на ръба (2012)

Ник Касиди е полицай, несправедливо изпратен в затвора за кражба на диамант. Когато е пуснат временно, за да присъства на погребението на баща си, той избягва. Озовава се на небостъргач в Ню Йорк и застава на перваза на една от стаите, като заплашва, че ще скочи. Изпратена да преговаря с него е полицайката Лидия Мърсър, която скоро се досеща, че Ник въобще няма намерение да се самоубива, а има тайна мисия. Сцената на високата сграда цели единствено да отвлече вниманието на публиката, медиите и полицията от план, чиято цел е да покаже истината за кражбата на диаманта и да докаже невинността на Касиди. За него той може да разчита единствено на брат си Джои и приятелката му Анджи.


11. Non-Stop / Директен полет (2014)

С майсторското дозиране на напрежението, “Директен полет” е изключително ефикасен разказ, в който режисьорът си играе на котка и мишка със зрителя. Присъствието на основен персонаж, в който се съмняват всички, (включително и зрителят), и който подозира всички (с изключение на зрителя) допринася за интензивната и логична паника (тук зрителското съучастие е личен въпрос). Испанският режисьор Хауме Койе-Сера (“Без име”- 2011), подхвърля стръв за вниманието като реални улики и неоспорими факти, които после разбива чрез логика и събития. Неспособността на аеро-шерифа да идентифицира противника си създава усещането за клаустрофобична обреченост и превръща филма в приятен кинопродукт, честно развяващ знамето на жанра.


10. Seven / Седем (1995)

Основата на филма е разследване на серия кървави убийства. Всяко от убийствата наказва жертвите за определени смъртни грехове. В Библията са описани седем такива гряха, за да спрат веригата от маниакални убийства започват разследване ветеранът от Ню Йорксаката полиция и неговият млад и енергичен партньор.


9. Lucky Number Slevin / Късметът на Слевин (2007)

„Късметът на Слевин” е трилър, който се развива в подземния свят, изпълнен с престъпления и отмъщение. Случай на сгрешена самоличност довежда в Ню Йорк Слевин (Джош Хартнет) насред война между двама местни престъпни босове – Равина (Бен Кингсли) и Шефа (Морган Фрийман). Слевин е под постоянно наблюдение от напористия инспектор Бриковски (Станли Тучи), както и от прочут наемен убиец (Брус Уилис), и му се налага да измисли хитър план, за да се измъкне от забърканата ситуация, преди да са го хванали.


8. Echelon Conspiracy / Конспирацията Ешалон (2009)

Какво ще стане, ако получите подарък, който ще изпълни всичките Ви желания. Подарък, от който не може да се откажете, но за когото ще Ви се наложи да си платите скъпо. На обикновеният младеж Макс Питърсън съдбата поднася именно такъв подарък. Неговият живот напълно се променя... Но колко дълго той ще може да се радва на постигналото го щастие и каква е неговата цена?


7. Perfect Stranger / Перфектната непозната (2007)

След като връзката на приятелката й с женения бизнесмен Харисън Хил (Брус Уилис) завръшва с убийство, репортерката Роуина Прайс (Хали Бери) се зарича да открие убиеца. Тя подозира Хил и тайно започва да го разследва, представяйки се за две изкусителни жени: Катрин, секси заместничка, която работи в агенцията му, и Вероника, прелъстителка, с която той се среща само в интернет. Заплетени в опасната игра на котка и мишка, Роуина и Хил разбират, че нещата не са такива, каквито изглеждат, и има хора, които са готови на всичко, за да защитят тайните си.


6. Identity / Самоличност (2003)

Една нощ в средата на пустинята жестока буря принуждава неколцина непознати да се скрият в самотен мотел. Всички пътища и телефонни комуникации са прекъснати. За техен ужас някой започва да избива десетината пътници един по един. Или поне така изглежда.


5. Law Abiding Citizen / Смъртоносен противник (2009)

Къщата на обикновено американско семейство е обрана посред бял ден! Съпругата и дъщерята са брутално убити при обира! Бащата Клайд Шелтън (Джерард Бътлър) оцелява! Не след дълго убийците са заловени и срещу тях е заведено дело, прокурор е Ник Райс (носителят на "Оскар" Джейми Фокс). Шефът на Райс го принуждава да предложи на един от двамата заподозрени лека присъда в замяна на неговите показания срещу съучастника му! Години по-късно спасилият се престъпник е намерен мъртъв и Клайд признава вината си, скоро след това отправя и своята закана към прокурор Райс, да поправи злината която е сторил или да посрещне смъртта на ключови фигури от настоящия му процес! Не след дълго Шелтън успява да избяга от затвора, с което в града започват поредица от изключително брутални убийства, които не могат нито да бъдат прогнозирани нито предотвратени! Градът се потапя в страх! Целите от списъка на Шелтън падат една след друга! Властите са безсилни да спрат социопата и царуването на терора му! На ход е прокурорът Райс....


4.The Girl with the Dragon Tattoo / Мъжете, които мразеха жените (2011)

Шведската трилогия за непокорната хакерка Лисбет и журналиста Микаел предизвика истински фурор по европейските екрани, а това е щатската версия, с която се е заел Дейвид Финчър. В ролята на Микаел е Даниел „Бонд! Джеймс Бонд!” Крейг, а Лисбет е поверена на Руни Мара, с която Финчър работи в предишния си проект „Социална мрежа”. Сред останалите звезди откриваме Робин Райт, Джоли Ричардсън, Кристофър Плъмър и Стелан Скарсгаард – оригинален швед в холивудска продукция по шведски роман.


3. The Body / Тялото (2012)

Трилърът ”Тялото” се фокусира върху полицейски инспектор, на който е поверен случай за откриването на тялото на убита жена. След като не намира никакви улики, той е принуден да потърси помощта на съпруга на жертвата, който бързо се превръща в основния източник на информация. Но с напредването на разследването започват да се появяват нови улики и потенциални доказателства, които превръщат съпруга в главния заподозрян за убийството. Дали наистина той има нещо общо с престъплението или някой се опитва да го натопи?


2. Minority Report / Специален доклад (2002)

Джон Андертън е ловец на престъпници. Той стои начело на екип по предотвратяване на престъпленията, които някой би помислил да извърши през 2054 г. И престъпления няма. Привидно. Дали Джон Андертън се оказва поредната мишена на Провидците или просто попада в капана на крилатата фраза: “Крадецът вика: “Дръжте крадеца!”.”?! Твърдят, че “Специален доклад” на Стивън Спилбърг е кръстоска между филмите за Индиана Джоунс и интригата на Дашиъл Хамет. Това е вярно що се отнася до стила и формата, но не трябва да се прeнебрегва влиянието в атмосферата и тематичните увлечения на филми като “1984” на Майкъл Радфорд, “Гатака” на Андрю Никол или “Матрицата” на братя Уашовски.


1. The Silence of the Lambs / Мълчанието на агнетата (1991) 
Hannibal / Ханибал (2001) 
Red Dragon / Червеният дракон (2002) 
Hannibal Rising / Ханибал Потеклото (2007)


3 коментара:

  1. Я Тара Омар, в настоящее время живу в Беларуси. В данный момент я вдова с четырьмя детьми, и я застряла в финансовом положении из-за мировой пандемии, и мне нужно было рефинансировать и оплачивать свои счета. Я пытался искать ссуды у различных кредитных фирм, как частных, так и корпоративных, но безуспешно, и большинство банков отказали мне в кредите. Но, как угодно Богу, меня представили человеку Божьему, кредитному специалисту, работающему с группой инвесторов, которые готовы профинансировать любой проект по ставке 2% взамен. Мистер Бенджамин Ли дал мне ссуду в размере 150 000,00 долларов США и сегодня я владелец бизнеса, и мои дети в данный момент преуспевают, если вам необходимо связаться с какой-либо фирмой по поводу обеспечения кредита без стресса, без проверки кредитоспособности, без совместной подписи с процентной ставкой всего 2% и лучшими планами и графиком погашения, пожалуйста, свяжитесь с г-жой Бенджамин Ли (247officedept@gmail.com). Он не знает, что я делаю это, но я так счастлив сейчас, и я решил, что люди больше узнают о нем, а также я хочу, чтобы Бог благословил его больше. Вы можете связаться с ним через его приложение Whats-App: + 1-989-394-3740. .

    ОтговорИзтриване
  2. Първото място няма нужда от резюмета и обяснения ! Велики филми с велик актьор !

    ОтговорИзтриване

Post Top Ad

Responsive Ads Here