Sex and the City / Сексът и градът (1998) - Хубави филми

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

сряда, 18 септември 2013 г.

Sex and the City / Сексът и градът (1998)




Сексът и градът е американска телевизионна комедийна драма, създадена от Дарън Стар и продуцирана от HBO. Излъчва се от 1998 до 2004. Действието се развива в Ню Йорк, където е заснет и филма. Базиран по книгата на Кандис Бушнел, носеща същото име, шоуто проследява животите на четири жени, от средата на тридесетте им години, до четирдесетте, които, преживявайки какво ли не в личния си живот, остават неразделни и много близки. Сериалът се занимава с множество модерни социални проблеми като сексуалността, безопасния секс, феминизма и какво ли не, свързано с интимните връзки.Сексът и градът има множество награди и номинации, включително и 24 номинации за Златен глобус и 54 номинации за награди Еми.


Това е сериалът, за който трудно можем да кажем каквото и да е. Истината е една – за своите 6 сезона сериалът на HBO успя да спечели армия верни последователки и се превърна в наръчник на съвременната преуспяла и независима жена.  Имайки предвид, че Ню Йорк е главна движеща сила в сериала, малко хора очакваха той та бъде сполучлив извън рамките на САЩ. Това обаче не се получи и "Сексът и Градът" се превърна в един от най-гледаните сериали по цял свят. Четирите момичета от сериала станаха любимки на жени от различни континенти, които пощуряха по стилните тоалети, лъскавите партита и откровените секс изповеди. Сериалът, разбира се, породи и много дебати заради същността си, като в Йерусалим дори цензурираха рекламната кампания около премиерата на игралната версия, но дългоочакваното продължение на историята за Кари, Саманта, Миранда и Шарлот, така или иначе, вече е на големия екран.
"Сексът и Градът" се превърна в съвременна библия за хората, които искат да са в крак с модата, да знаят какво се носи, пие, яде и кой е последният хит в уличния жаргон.
Сексът е избор, той е бърз, труден, комичен, трагичен, разтърсващ, блудкав – той е просто задължителен.
Градът е Ню Йорк – меката на свободната любов и липсата на любов, най-скъпото място за живеене както и затвор за самотници, най-шикозният мегаполис на света и най-депресиращата дупка, където всеки втори лекар е психоаналитик.
"Сексът и Градът" се превърна в емблематичен за съвременната модерна жена. Кари, Миранда, Шарлот и Саманта преобърнаха представите, доказвайки че днешната неомъжена 30-годишна жена може да бъде преуспяла, добре облечена и с много добро самочувствие, и изтриха завинаги образа на застаряваща и безинтересна "стара мома".



Жанр: Комедия, Романтичен
Държава: САЩ
Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст
Сценарист: Кандис Бушнел, Дарън Стар, Майкъл Патрик Кинг, Джени Бикс, Синди Чупак, Джули Ротенберг
Режисьор: Майкъл Патрик Кинг, Алън Култър, Майкъл Енглер, Майкъл Спилър, Алън Тейлър, Джон Дейвид, Чарлз Макдугъл, Дейвид Франкел, Никол Холофсенър, Алисън Андерс
В ролите: Сара Джесика Паркър (Sarah Jessica Parker), Кристин Дейвис (Kristin Davis), Синтия Никсън (Cynthia Nixon), Ким Катрал (Kim Cattral)
Разпространител: HBO
Сниман в: Брайънт Парк ,Манхатън (Ню Йорк, САЩ), Ню Джърси (САЩ), Париж (Франция)
Световна премиера: 06.06.1998




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Post Top Ad

Responsive Ads Here