20 - те най-очаквани филма за 2014 - Хубави филми

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

неделя, 26 януари 2014 г.

20 - те най-очаквани филма за 2014






Captain America: The Winter Soldier / Завръщането на първият отмъстител



След катастрофалните събития в Ню Йорк с Отмъстителите, “Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител“ на Марвел заварва Стив Роджърс, известен още като Капитан Америка, да си живее кротко във Вашингтон в опит да се приспособи към съвременния свят. Но когато негов колега от ЩИТ е подложен на атака, Стив е забъркан в паяжина от интриги, които заплашват да изложат света на риск. Капитан Америка се обединява с Черната вдовица и полага усилия да изобличи разрастващия се заговор, докато в същото време постоянно му се налага да се отбранява от професионални убийци, изпратени да му запушат устата. Когато се разкрива целият мащаб на пъкления заговор, Капитан Америка и Черната вдовица привличат на своя страна млад съюзник – Сокола. Ала много скоро те се озовават срещу неочакван и страховит враг – Зимния войник. По мотиви от популярния комикс на Марвел, за пръв път публикуван през 1941 година, „Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител“ на Марвел е с продуцент Кевин Фейдж, режисьори Антъни и Джо Русо, по сценарий на Кристофър Маркъс и Стивън Макфийли и в него участват Крис Евънс, Скарлет Йохансон, Себастиан Стан, Антъни Маки, Коби Смълдърс, Франк Грийо, Емили Ван Камп, Хейли Атуел.


300: Rise of an Empire / 300: Възходът на една империя

Режисьорът на „300” отново се връща към древногръцката история като филмира животът на персийския цар Ксеркс, царувал в периода 485 – 465 пр.Хр. Той повежда персийската войска в битка с Гърция. През 465 г. пр. Хр. Ксеркс и най-големият му син Дарий стават жервта на дворцов заговор, начело с началника на охраната Артабан и евнуха Аспамитър, които убиват царя в покоите му. Сценарист на проекта отново е Франс Милър, с когото Зак Шнайдер работи и по „300”.
 


Divergent / Дивергенти

С действие развиващо се в бъдещо дистопично общество филма разказва историята на младата Беатрис Прайър и нейното съдбовно решение. След години изпълнени с големи предизвикателства и проблеми човечеството се е променило. Обществата функционират по различен начин и хората живеят разделени на пет отделни фракции, които представляват различна добродетел. Всички които навършат 16-години трябва да решат дали да останат в своята фракция или да се преселят в друга и да живеят там до смъртта си. Младата Беатрис изненадва всички свои роднини с решението си и заедно с няколко приятели тя трябва да се справи успешно със сложен процес на “иницииране”. Групата тийнейджъри преминават през сложни физически и психологически тестове, които ги променят напълно. Но Беатрис пази дълбоко в себе си тайна. Тайна, която ако излезе наяве ще я обрече на сигурна смърт. Но когато по случайност разкрива таен план за дестабилизиране на обществото тя осъзнава, че единствено нейната тайна може да предотврати надвисналата катастрофа.


Non-Stop / Директен полет

С майсторското дозиране на напрежението, “НОН-СТОП” е изключително ефикасен разказ, в който режисьорът си играе на котка и мишка със зрителя. Присъствието на основен персонаж, в който се съмняват всички, (включително и зрителят), и който подозира всички (с изключение на зрителя) допринася за интензивната и логична паника (тук зрителското съучастие е личен въпрос). Испанският режисьор Хауме Койе-Сера (“Без име”- 2011), подхвърля стръв за вниманието като реални улики и неоспорими факти, които после разбива чрез логика и събития. Неспособността на аеро-шерифа да идентифицира противника си създава усещането за клаустрофобична обреченост и превръща филма в приятен кинопродукт, честно развяващ знамето на жанра.


Edge of Tomorrow / На ръба на утрешният ден

Историята на “Edge of Tomorrow” разказва за войната между хора и извънземни, а централната сюжетна линия проследява преживяванията на войник от специалните части, който въпреки, че е убит на бойното поле се събужда на следващата сутрин само за да открие, че има възможността да преживее отново съдбовния ден. Принуден да изживява деня на смъртта си отново и отново, той трябва да намери начин да промени създалата се ситуация. Единственото на което може да разчита е факта, че с всеки отново преживян ден той става все по-добър войник.


Fast and Furious 7 / Бързи и яростни 7
















Godzilla / Годзила




Grudge Match / Бойни старчета

Сталоун и Де Ниро изпълняват ролите на Хенри „Острието” Шарп и Били „Хлапето” Макдонън, двама местни боксьори от Питсбърг, чието яростно съперничество се радва на голямо обществено внимание. Всеки от тях е отвоювал победа над другия в техния апогей, но през 1983 в навечерието на третия им и решаващ мач, „Острието” изненадващо обявява оттеглянето си и с това нанася съкрушителен удар на спортната им кариера. Тридесет години по-късно боксовия спонсор Данте Слейт младши надушва голяма печалба и им отправя предложение, което те не могат да отхвърлят: да излязат на ринга един срещу друг в решителен мач.


Hercules: The Legend Begins / Легендата за Херкулес

В древна Гърция, 1200 години преди Христа, кралица се поддава на чара на Зевс и ражда син, който е предопределен да отхвърли тираничното управление на краля и да възстанови мира по изстрадалата земя. Но този принц, Херкулес, не знае нищо за своя произход и съдба. Той желае само едно – любовта на Хебе, критска принцеса, обещана на собствения му брат. Когато Херкулес узнава своята важна мисия, той трябва да избере: да избяга с истинската си любов или да изпълни съдбата си и да стане най-великият герой на своето време. История, която стои зад един от най-великите митове, е разбулена в този изпълнен с динамика епос – приказка за любовта, саможертвата и силата на човешкия дух.


I, Frankenstein / Аз, Франкенщайн

Вдъхновен от класическата история за чудовището Франкенщайн, филмът се фокусира изцяло върху преживяванията на титулярния герой. Без да очаква, Франкенщайн попада в центъра на вековна война между два безсмъртни клана, от която не е сигурно дали ще се измъкне жив.


Jack Ryan: Shadow Recruit / Джак Райън: Теория на хаоса

Екшън трилърът „Jack Ryan“ проследява новите премеждия на популярния едноименен персонаж от романите на Том Кланси. Във филма заварваме Джак Раян (Крис Пайн) във времето преди да постъпи в ЦРУ, когато все още работи като финансов анализатор на Уолстрийт. Райън е вербуван от агент на ЦРУ (Кевин Костнър) да разследва глобалния финансов тероризъм. Когато са разкрити поредица от събития, които може да потопят икономиката на САЩ, Джак е принуден да напусне удобното си място пред компютъра, да замине за Москва и да се изправи срещу руски бизнесмен (Кенет Брана), който стои зад всичко.


Last Vegas / Последният пенсионерски запой

Били (Майкъл Дъглас), Пади (Робърт Де Ниро), Арчи (Морган Фрийман) и Сам (Кевин Клайн) са приятели от детинство. Когато Били, заклетият ерген в групата, най-сетне се решава да предложи брак на едва трийсетина годишната си (естествено) приятелка, старите бойни другари се отправят към Лас Вегас с намерението поне за малко да забравят възрастта си и да си припомнят славните дни от младостта. Уви, още с пристигането си четиримата бързо осъзнават, че десетилетията коренно са преобразили Града на греха - факт, който подлага и самото им приятелство на изпитания, каквито не са й сънували... Едно обаче е неоспоримо – някога Вегас може и да е бил свърталище на Хъмфри Богарт и Франк Синатра, а днес да приютява Cirque du Soleil, но в момента градът принадлежи само и единствено на четирите стари кучета.


Lone Survivor / Самотният оцелял

Базиран на реални събития, филма на режисьора Питър Бърг разказва за провалилата се американска военна операция “Червени криле”. Действието на военната драма се развива в Афганистан през 2005-та година, а в центъра на сюжета е войника от американската армия Маркъс Лътрел, който заедно с трима други войници се насочва към провинциален район на Афганистан където трябва да залови или убие Адмад Шад – един от лидерите на терористичната групировка Ал Кайда. Малко след пристигането си на мястото, войниците попадат в клопка и са принудени да се сражават с огромен брой талибански бойци. С изключение на Лътрел, всички от екипа му са убити, а пристигащия като подкрепление хеликоптер с общо осем войника на борда е свален от терористите. Лътрел оцелява единствено благодарение на група афганистански селяни, които го крият в домовете си в продължение на дни и в крайна сметка му помагат да напусне района.


Need for Speed

"Филмът ще бъде задъхано, високооктаново приключение, което ще бъде заснето в традициите на автомобилните филми от 70-те години и което ще остане вярно на духа на видеоигрите.” 

Скот Уо


Pompeii / Помпей

Действието на “Помпей” ще се развива в обречения едноименен град, няколко дни преди изригването на вулкана Везувий. Сюжетът разказва за млад роб, чието желание е да откупи свободата си, и да се ожени за дъщерята на господаря си. Но това което той все още не знае е, че тя е принудена да се омъжи за корумпиран римски сенатор, а вместо свобода, той ще бъде продаден на друг богат земевладелец, намиращ се в Непал.


RoboCop / Робокоп

В „Робокоп“ годината е 2028, а мултинационалният конгломерат OmniCorp е център на роботизираните технологии. Произведените от него дронове - безпилотни апарати -печелят американските войни по света, но са забранени от закона в Америка. Въпреки това, управата на корпорацията иска да въведе спорните тегнологии на вътрешния пазар и намира идеална възможност за това. Алекс Мърфи (Джоел Кинеман) е любящ съпруг, баща и добро ченге, което дава най-доброто от себе си, за да ограничи престъпността и корупцията в Детройт. След като е критично ранен по време на изпълнение на служебния си дълг, OmniCorp виждат своя шанс да създадат полицай - полу-човек, полу-робот. Докато OmniCorp вече си представят по един Робокоп във всеки град и пресмятат милиардите приходи за техните акционери, пропускат да включат в сметките си, че в машината все още живее човек! Филмът е режисиран от бразилеца Хосе Падила. Сценарият на „Робокоп“ е базиран на едноименния филм на Едуард Нюмър и Майкъл Майнер от 1987 г. и е дело на тях и Джошуа Зитумер. Продуценти са Марк Ейбрахам и Ерик Нюман.


The Seventh Son / Седмият син

Сюжетът на фантастичната продукция разказва за рицаря със свръхестествени способности Грегори, който след дълго преследване успява да залови и затвори могъщата вещица Малкин. Но не след дълго тя успява да избяга от затвора и Грегори е принуден да вземе под крилото си младия Томас Уорд, за когото се смята, че е “седмия син” – единствения човек, който разполага с нужната сила за да се пребори с Малкин и нейните подчинени.


The Amazing Spider-Man 2 / Невероятният Спайдър-мен 2

Винаги сме знаели, че най-важната битка на Спайдър-мен е със самия него: борбата между обикновения живот на Питър Паркър и невероятните отговорности на Спайдър-мен. Но в „Невероятният Спайдър-мен 2“, Питър Паркър ще открие, че му предстои още по-голям сблъсък. Страхотно е да бъдеш Спайдър-мен (Андрю Гарфилд). За Питър Паркър е неповторимо усещане да прескача между небостъргачите, прегърнал ролята си на герой и да прекарва дните си с Гуен (Ема Стоун). Но да бъдеш Спайдър-мен си има своята цена: само той може да защити жителите на Ню Йорк от страховитите злодеи, които застрашават града. С появата на Електро (Джейми Фокс), Питър трябва да се изправи срещу враг много по-могъщ от самия него. Със завръщането на стария си приятел Хари Озбърн (Дейн ДеХаан), Питър ще осъзнае, че всички негови врагове имат едно общо нещо: ОзКорп.


Ride Along / Ченге за един ден

Кевин Харт изпълнява ролята на Бен - устат охранител, който се подготвя за своята сватба с привлекателната Анджела. Но брата на булката, полицая Джеймс, има други планове за Бен. След кратък разговор Джеймс успява да убеди Бен да му бъде партньор за 24 часа и двамата започват да патрулират улиците на Атланта. Кандидат женихът смята, че по този начин ще докаже, че е достоен да вземе ръката на Анджела. Но това което Бен не знае е, че Джеймс има таен план, чиято цел е да го злепостави пред всички и да провали сватбените планове. Следват голям брой конфузни ситуации, които поставят на изпитание готовността на младия охранител за сватба и променят плановете му за кариера в полицейското управление. “Вози се с мен“ е описван като комедийна версия на хита “Тренировъчен ден“, а екранни партньори на Кевин Харт са Айс Кюб, Джон Легуизамо, Брус Макгил и Джеф Роуз.


X-Men: Days of Future Past / Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще

"X-Men: Дни на отминалото бъдеще" се води продължение едновременно на "Последен сблъсък" (2006) и "Първа вълна" (2011), като излиза близо година след "Върколакът" (2013) и ще бъде последван от "Апокалипсис" през май 2016.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Post Top Ad

Responsive Ads Here