Catch Me If You Can / Хвани ме, ако можеш (2002) - Хубави филми

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

сряда, 28 май 2014 г.

Catch Me If You Can / Хвани ме, ако можеш (2002)




Вдъхновен от действителна житейска съдба, “Хвани ме, ако можеш” разказва историята на Франк Абигнейл Мл., мошеник и гениален фалшификатор, чийто необикновен талант му позволява да присвои безнаказано милиони долари. Преди да навърши 20 години, той успява да се представи последователно за лекар, адвокат и втори пилот от голяма самолетна компания... Агентът от ФБР, Карл Ханрати  го взима на мушката и си поставя за цел да го предаде на правосъдието. След провала на “A.I. Изкуствен интелект” Спилбърг се възстановява с радушно приетата както от публика, така и от критика антиутопия “Специален доклад”. Около 6 месеца по-късно, режисьорът се завръща с екранизацията на истинската история на гениалния мошеник Франк Абигнейл. Ролята на хитрия младеж се изпълнява от Леонардо Дикаприо, който не се е радвал на бурен успех от “Титаник” насам. До него, в ролята на агента от ФБР, е Том Ханкс, един от най-обичаните актьори в Америка (с два “Оскар”-а: за “Форест Гъмп” и за “Филаделфия”), който се снима за втори път при Спилбърг след “Спасяването на редник Райън”.


Жанр: Драма, Криминален
Държава: САЩ
Възрастова група: C - Не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст
Сценарист: Джеф Натансън, Франк Абигнейл Младши
Режисьор: Стивън Спилбърг
Продуцент: Стивън Спилбърг
В ролите: Том Ханкс, Леонардо Ди Каприо, Дженифър Гарнър, Джеймс Бролин, Мартин Шийн, Кристофър Уокън, Ейми Адамс, Натали Бeй, Елизабет Банкс
Разпространител: Dream Works Pictures / Александра видео
Сниман в: Пасадена, Лос Анджелис, Бърбанк, Дауни, Комптън, Санта Ана, Онтарио (Калифорния, САЩ), Алкатраз затвор (остров Алкатраз, Сан Франциско Бей), Манхатън, Бруклин, Йонкърс, Куинс (Ню Йорк, САЩ), Монреал (Квебек, Канада), Ориндж (Ню Джърси, САЩ)




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Post Top Ad

Responsive Ads Here