Алф / ALF (1986) - Хубави филми

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

вторник, 16 декември 2014 г.

Алф / ALF (1986)




Главният герой се казва Гордън Шамуей и е дребен извънземен, който получава прякора Алф (от английски: A.L.F., или Alien Life Form, което означава "извънземна форма на живот", а в първия епизод на сериала с българско озвучаване „АЛФ“ е преведено като "Алтернативна форма на живот"). Той е роден на 28 октомври 1756 г. в долната източна част на планетата Мелмак. Тази планета се намирала на шест парсека (или на близо 20 светлинни години) разстояние от звездния свръхкуп Хидра-Кентавър и имала зелено небе, синя трева и лилаво слънце.
Тялото на Алф е покрито с оранжева козина. Неговият нос е на вълнички, има седем стомаха, и обича да яде котки. Той ходил в гимназията 122 години и бил капитан на бейзболния отбор (играе се на лед с ракообразни вместо с топка).
Алф се разбил със своя космически кораб в гаража на семейство Танер - олицетворение на обикновеното американско четиричленно семейство от средната класа. Глава на семейството е чиновникът Уили, съпругата му Кейт е домакиня, а децата им са по-голямата Лин и по-малкият Брайън. Домашен любимец на семейството е котаракът Лъки.
Чудейки се какво да направят, семейство Танер допускат Алф в своя дом и го крият от НАСА, военните и своите любопитни съседи (особено семейство Ачмонек), докато той не поправи своя космически кораб. Става ясно, че Мелмак е избухнал и Алф е останал без дом. Той става постоянен член на семейството, въпреки че понякога създава главоболия със своите детински и лекомислени постъпки.


Жанр: Комедия, Драма, Семеен, Фантастика
Държава: САЩ
Възрастова група: B - Без ограничения в показа
Сценарист: Том Пачет, Пол Фуско
Продуцент: Том Пачет, Пол Фуско
В ролите: Макс Райт - Уили Танер
Ан Шедийн - Кейт Танер
Андреа Елсън - Лин Танер
Бенджи Грегъри - Брайън Танер
Джон ЛаМота - Тревор Ачмонек
Лиз Шеридан - Ракел Ачмонек
Разпространител: Alien Productions
Сниман в: Лос Анджелис (Калифорния, САЩ)
Световна в САЩ: 22.09.1986
Премиера в България: 1989




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Post Top Ad

Responsive Ads Here